Regular maintenance of the system takes place during the next weeks. This causes the service to be eventually down during the evening, night or weekends. This is related to CEST time zone.

Cancelled: Hadron Physics Summer School 2022

Europe/Berlin
JUFA Hotel im Brückenkopfpark/Jülich Rurauenstraße 13, 52428 Jülich
Description

CANCELLED

Due to low registration numbers the School has been cancelled.

 

The Hadron Physics Summer School 2022 (HPSS2022) is jointly organized by scientists from the Institut für KernphysikForschungszentrum Jülich, and the Universities AachenBonnBochumDüsseldorf and Giessen. The school is jointly financed by Forschungszentrum Jülich, the Helmholtz-Institut für Strahlen- und Kernphysik of the of University of Bonn, the Helmholtz International Center for FAIR, and the Collaborative Research Center CRC110 (Symmetries and the Emergence of Structure in QCD) funded by DFG and National Natural Science Foundation of China (NSFC).

The school comprises lectures and working groups (from which each participant joins one) on theoretical, experimental, and accelerator aspects. The focus is on current issues in hadron physics with emphasis on current and future programs at the accelerators COSY (Jülich), ELSA (Bonn), LHC (CERN), CEBAF (Jefferson Lab), BEPC (Beijing) and FAIR (Darmstadt) featuring experiments like PANDA, Crystal Barrel, LHCb, CLAS, BESIII, Belle II as well as the search for electric dipole moments of charged particles in storage rings (JEDI) and neutrino physics. The school is usually attended by about 60 graduate and advanced undergraduate students from various countries.

Registration Deadline: 31st of July 2022.

 

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Registration and Welcome 1h
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Lectures
      • 10:00 AM
        Introduction to Hadron Physics I 1h
        Speaker: Bastian Kubis (Helmholtz-Institut für Strahlen- und Kernphysik)
      • 11:00 AM
        Coffee 15m
      • 11:15 AM
        Experimental Methods I 45m
        Speaker: Magnus Wolke
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 5:30 PM
      Lectures
      • 1:30 PM
        Introduction to Working Group Topics 45m
      • 2:15 PM
        Statistial Data Analysis 45m
        Speaker: Elisabetta Prencipe
      • 3:00 PM
        Coffee 20m
      • 3:20 PM
        Introduction to Hadron Physics II 1h
        Speaker: Bastian Kubis (Helmholtz-Institut für Strahlen- und Kernphysik)
      • 4:20 PM
        Plasma Wakefield Accelerators 1h
        Speaker: Markus Büscher
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Working groups: First WG meeting
      • 5:30 PM
        WG1: 1h
      • 5:30 PM
        WG2: 1h
      • 5:30 PM
        WG3: 1h
      • 5:30 PM
        WG4: 1h
      • 5:30 PM
        WG5: 1h
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Lectures
      • 9:00 AM
        Hadron Phenomenology 1h
        Speaker: Christoph Hanhart
      • 10:00 AM
        Electromagnetic Dipole Moments of Hadrons 45m
        Speaker: Andreas Lehrach (FZJ)
      • 10:45 AM
        Coffee 20m
      • 11:05 AM
        Experimental Methods II 55m
        Speaker: Magnus Wolke
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Lectures
      • 1:30 PM
        Hadron Phenomenology II 45m
        Speaker: Christoph Hanhart
      • 2:15 PM
        Amplitude Analysis I 45m
        Speaker: Yannick Wunderlich (HISKP, University of Bonn)
    • 3:00 PM 7:00 PM
      Working groups
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Lectures
      • 9:00 AM
        Neutrino Physics 45m
        Speakers: Luca Pelicci (FZJ), Nafis Rezwan Khan Chowdhury (FJZ)
    • 9:45 AM 12:00 PM
      Working groups
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Working groups
    • 3:00 PM 7:00 PM
      Excursion
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Lectures
      • 9:00 AM
        Amplitude Analysis II 45m
        Speaker: Yannick Wunderlich (HISKP, University of Bonn)
      • 9:45 AM
        Dispersion Theory 1h
        Speaker: Christoph Hanhart
      • 10:45 AM
        Coffee 15m
      • 11:00 AM
        Lattice QCD 1h
        Speakers: Evan Berkowitz (Forschungszentrum Jülich), Thomas C. Luu (Helmholtz-Institut für Strahlen- und Kernphysik)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 6:30 PM
      Working groups
    • 9:00 AM 12:00 PM
      Working groups: Project Presentations
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Working groups: Project Presentations
    • 2:30 PM 3:00 PM
      Conclusion and Farewell 30m